Max Verstappen hoeft zijn zege in Oostenrijk niet in te leveren. De stewards oordeelden dat de Red Bull-coureur niets verkeerd deed bij zijn inhaalactie op Charles Leclerc.

Verstappen dook in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk binnendoor bij Leclerc. De Ferrari-coureur probeerde buitenom Verstappen te pareren, maar kwam asfalt tekort. Er was even kort contact tussen de twee 21-jarigen en de wedstrijdleiding boog zich over het voorval.

Na beide rijders te hebben gehoord en alle beelden en data te hebben bestuderen, houden de stewards het bij een reguliere inhaalactie en blijft de uitslag ongewijzigd.

Lees ook: Verstappen over actie op Leclerc: ‘Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven’

“Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven”, sprak Verstappen na afloop al duidelijke taal in parc fermé. “Als dit niet mag, waarom zou je dan nog Formule 1 rijden?”

“Wat hij in die ronde deed was heel anders dan de ronde ervoor”, stelt Leclerc. “In de ronde ervoor ging het goed en liet hij genoeg ruimte over. Maar in de betreffende ronde deed hij dat niet, dus moest ik wijd gaan. In had geen kans om terug te komen, helaas. Hij liet geen wagenbreedte over. Vanuit de wagen was het duidelijk wat er gebeurde, maar ik laat het aan de stewards over.”

Lees ook: Leclerc: ‘Max liet totaal geen ruimte over’