Max Verstappen is duidelijk over het onderzoek dat de wedstrijdleiding nog doet naar de inhaalactie die hem de zege in Oostenrijk heeft opgeleverd: “Als dit niet mag, kunnen we beter thuisblijven.”

De Nederlander passeerde Ferrari-coureur Charles Leclerc in de slotfase van de race op de Red Bull Ring. De Nederlander dook binnendoor in bocht drie, met Leclerc aan de buitenkant was er kort contact. “What the hell was that!?“, riep Leclerc over de radio, met de wedstrijdleiding die de actie nog onder de loep neemt.

“Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven”, spreekt Verstappen na afloop duidelijke taal in parc fermé. “Als dit niet mag, waarom zou je dan nog Formule 1 rijden?”

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

Wat zijn race betreft, staat Verstappen nog na te genieten. “Wauw! Na de start (Verstappen viel terug naar de zevende plek, red.) dacht ik dat de race voorbij was. We bleven echter hard pushen. De pace was niet slecht, ondanks een platte kant op mijn eerste set banden. Na mijn pitstop, vlogen we. Ook op de rechte stukken hadden we goede topsnelheid. Ik ben heel happy voor het hele team en ook voor Honda”, doelt hij op de Japanse fabrikant die sinds dit jaar Red Bulls motorleverancier is – met dit de eerste zege voor Honda sinds haar Formule 1-comeback in 2015. “We zijn pas net samen begonnen, hier winnen is ongelofelijk.”

Lees ook: Leclerc vs Verstappen: de wereld kijkt uit naar het duel van de toekomst