Het was hét moment van de race: de inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc. De één vond het een nette actie, de ander voelt zich benadeeld. Leclerc is duidelijk niet tevreden met de actie van de Nederlander.

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

Leclerc zag een bijna zekere eerste overwinning in Oostenrijk door zijn neus geboord worden. De hele race zette hij naar zijn hand, tot het moment dat Verstappen zijn Red Bull naast de Ferrari zette. Daarbij maakten beide wagens contact en ging Leclerc wijd, wat tot ongenoegen leidde bij de Monegask.

“Wat hij in die ronde deed was heel anders dan de ronde ervoor”, laat Leclerc zijn licht schijnen op de situatie. “In de ronde ervoor ging het goed en liet hij genoeg ruimte over. Maar in de betreffende ronde deed hij dat niet, dus moest ik wijd gaan. In had geen kans om terug te komen, helaas. Hij liet geen wagenbreedte over.”

Het was voor Leclerc de tweede maal dit seizoen dat hij een overwinning door zijn vingers zag glippen, na de motorproblemen tijdens de Grand Prix van Bahrein. De duidelijk geëmotioneerde Monegask kon er toen echter niks aan doen, maar deze keer is hij sterk overtuigd van zijn gelijk. “Vanuit de wagen was het duidelijk wat er gebeurde, maar ik laat het aan de stewards over.”

© Motorsport images.