Helmut Marko, adviseur van Red Bull zegt dat het Oostenrijkse team niet langer teamorders zal geven. Sebastian Vettel en Mark Webber zijn dus de rest van het seizoen vrij om te racen. Of de coureurs nog naar teamorders zouden luisteren is na Maleisië natuurlijk de vraag.

Het advies van Marko om orders voortaan niet meer te gebruiken zou kunnen komen naar aanleiding van kritiek van de grote baas en aandeelhouder Dietrich Mateschitz. De miljardair sprak eerder al schande van de teamorder.

Christian Horner had eerder al aangekondigd de teamordercode multi 1-2 of multi 2-1 niet meer te gebruiken. Bij multi 1-2 zou auto nummer 1 (Vettel) voor mogen blijven. Bij de andere mag auto nummer 2 (Webber) voorblijven. Horner: “Beide coureurs hebben de afgelopen drie races laten zien dat ze de code niet begrijpen of simpelweg negeren. Dus we moeten er sowieso wat aan doen.”

Marko scherpt deze uitspraak dus aan door te zeggen dat teamorders in zijn geheel niet meer gebruikt gaan worden. In China is de grote vraag hoe Mark Webber omgaat met zijn teamgenoot die volgens hem ‘de overwinning in Maleisië heeft gestolen’. Het is voor Vettel te hopen dat de woede van Webber bekoeld is in de afgelopen drie weken.