Een spin en vervolgens een versnellingsbakprobleem betekenden dat Max Verstappens dag er al na 35 ronden op zat. De Nederlandse Red Bull-coureur maakt zich echter geen zorgen.

Dat vertelt hij na de vierde en laatste testdag van de eerste testweek in Barcelona. “We hebben nog niet zoveel rondjes kunnen rijden als gehoopt, maar we hoeven ons nog geen zorgen te maken. De auto voelt stukken beter dan vorig jaar, het ziet er positiever uit”, verklaart hij in algemene zin.

Verstappen neemt de benenwagen terwijl zijn auto wordt weggetakeld.

Dan die spin, na 35 rondjes testen op een dag die hij mede om die reden ‘niet ideaal’ noemt. “Het was een uitstapje. Ik reed achter Pierre Gasly en de auto brak ineens uit.” Verstappen kwam in het grind terecht, maar kwam er niet meer uit omdat de RB14 niet in z’n achteruit wilde door een probleem met de versnellingsbak. “We moeten nakijken wat er precies mis was.”

Eerder op de dag had een ander probleem Verstappen ook al aan de kant gehouden: een lek. “Net toen we echt runs wilden gaan doen”, zegt hij na een ochtend van vooral aerodynamica-checks en veel in- en uitrondjes. Het nakijken van het lek duurde behoorlijk lang. Verstappen had dinsdag, zijn eerste testdag, ook al problemen: toen ging het om een brandstoflek.

Verstappen reed de negende tijd: “Maar naar tijdens kijken heeft nu nog geen zin.”

Red Bulls head of race engineering Guillaume Rocquelin geeft op de website van het team doe dat het ‘een beetje frustrerend’ was dat Red Bull de beschikbare testtijd niet volledig heeft kunnen benutten – al is dat deels ook toe te schrijven aan het slechte weer in Spanje – maar geeft aan dat Verstappens problemen van donderdag allebei makkelijk op te lossen zijn. “We zijn happy met hoe de auto het verder doet.”

Verstappen, die uiteindelijk een negende tijd reed, voegt daar aan toe dat de omstandigheden inderdaad niet ideaal waren, zoals dat al de hele week het geval is in Barcelona. “Hopelijk krijgen we volgende week een wat beter beeld van waar we staan ten opzichte van onze rivalen – en hopelijk is het dan ook wat zonniger!”