Max Verstappen is tevreden over zijn eerste testdag met de Red Bull RB14. De Nederlander reed 67 rondjes en klokte de vierde tijd van de dag.

Helemaal probleemloos verliep de dag niet: Verstappen stond vanmorgen lang in de garage nadat zijn team een brandstoflek ontdekte in de hagelnieuwe RB14. Heel veel maakte dat niet uit, meldt Verstappen. “De baan was vanmorgen toch niet op zijn best, het was zo koud dat het niet zinvol was om veel te rijden.”

Rond het middaguur werd het iets warmer op het Circuit de Catalunya en gingen de meeste teams aan de slag. Zo ook Red Bull, dat gisteren met Daniel Ricciardo de snelste tijd van de dag reed en bovendien het meeste aantal ronden aflegde. Daar kon Verstappen vandaag niet aan tippen, maar hij was wel tevreden na zijn kennismaking met de nieuwe auto. “De eerste indruk is positief”, zegt Verstappen. “Natuurlijk is het nog vroeg, we zijn net begonnen met testen maar het gevoel met de RB14 is goed.”

Het testwerk werd ook ‘s middags bemoeilijkt door de lage (5 graden Celsius) temperaturen. “Het was heel moeilijk om de banden warm te krijgen. Bij het uitrijden van de pits moest ik meteen voluit gaan en dat een paar ronden lang volhouden om er een beetje temperatuur in te krijgen. Dat maakte het niet gemakkelijk, maar het was een positieve dag.” Verstappen spinde nog wel een keer, maar kon zonder problemen verder rijden.

Morgen zit Daniel Ricciardo weer in de RB14, waarna Verstappen op donderdag de eerste testweek afsluit.