*

George Russell vreest niet voor zijn reputatie: ‘Alleen Claire Williams en Toto Wolff weten hoe het zit’

Laurens Stade

Laurens Stade

18 juli 2019 12:10

George Russell vreest niet voor zijn reputatie: ‘Alleen Claire Williams en Toto Wolff weten hoe het zit’

George Russell is niet bang dat zijn reputatie een knauw oploopt nu hij met Williams alleen maar achteraan rijdt. De Brit behaalde tijdens de Britse Grand Prix zijn beste resultaat, wat ook meteen alles zegt: een magere veertiende plaats. 

”Ik weet dat mijn carrière afhangt van een selecte groep mensen als Claire Williams en Toto Wolff”, vertelt de 21-jarige Brit aan het Franse AutoHebdo. “Alleen zij weten hoe de situatie in elkaar zit en hoe goed ik daadwerkelijk presteer. Ik maak me dan ook geen zorgen.”

Russell heeft dit jaar net als Lando Norris en Alexander Albon de overstap gemaakt vanuit de Formule 2. Norris en Albon maken dit seizoen veel indruk. Norris staat momenteel met 22 punten negende in het klassement, Albon vijftiende met zeven punten. Russell moet het doen met nul punten en een negentiende plaats. ”Ik ben blij voor Lando en Alex. Het is ook goed voor mij dat ze bewijzen dat jonge coureurs kunnen vechten met ervaren coureurs”, meent Russell.

Het hoofddoel van alle coureurs is om de teamgenoten te verslaan, al is de teamstrijd met Robert Kubica niet het belangrijkste voor Russell. ”Ik vergelijk mezelf niet echt met mijn teamgenoot. Maar als ik goed overkom als ik hem versla, is dat alleen maar positief.”

Lees ook: Russell: ‘Mercedes heeft meer geduld met rookies dan Red Bull’

Lees meer over

Russell Williams