George Russell is ervan overtuigd dat Mercedes meer geduld heeft meer haar junior drivers dan Red Bull. Dat zei de Williams-coureur naar aanleiding van Albon’s crash in VT3 in China. Russell begrijpt onder welke druk Red Bull-juniors rijden.

“Red Bulls junior programma is strenger dan gewoonlijk.” Dat zegt George Russell aan RaceFans. “Alexander (Albon, red.) doet het momenteel erg goed. Iedereen is zich bewust van de druk waaronder Red Bull-juniors rijden. Dan kan je begrijpen dat ze zich voor 120% geven wanneer ze in de bolide stappen.”

Lees ook: Weblog-woensdag: En dan kom je als Formule 2-kampioen bij Williams terecht

Foto: Motorsport Images

Zelf zegt hij niet zo’n druk te ervaren als Mercedes-protegé. “Het is niet zo dat ik geen druk voel, want Mercedes zal me niet zomaar houden als ik niet presteer.” Maar de jonge Brit voelt meer steun. “Toen ik vorig jaar een slecht openingsweekend had in de Formule 2 in Bahrein, (…) was Toto Wolffs antwoord ‘maak je geen zorgen, het is je eerste race. Het seizoen is lang, zorg ervoor dat je beter presteert volgende keer’.

Russell zegt dit jaar evenveel druk te ervaren als in de opstapklasses. “Ik voel aan het begin van een kwalificatiesessie dezelfde druk als ik voelde in F2 of GP3. Je wil je best doen, zo sterk mogelijke presteren. Ik weet gewoon dat ik mijn job moet doen”, besluit Russell.

Lees ook: Max Verstappen neemt teamgenoot Gasly mee naar jaarlijks feest op Jumbo Racedagen