*

Geslaagde testdag Vandoorne met McLaren

Daan de Geus

Daan de Geus

24 juni 2015 09:40

Geslaagde testdag Vandoorne met McLaren
Sutton Images

De Belg Stoffel Vandoorne heeft dinsdag zijn eerste testkilometers van het jaar gemaakt voor McLaren. De McLaren-protegé kwam op de Red Bull Ring tot 76 ronden en een achtste tijd in de MP4-30.

Vandoorne, die in 2014 al wel vier keer in de MP4-29 van dat jaar mocht stappen, is tevreden over hoe zijn eerste testdag achter het stuur van de auto van dit seizoen is verlopen: “De regen maakte rijden in de ochtend een moeilijk verhaal, maar in de middag konden we gelukkig gewoon de baan op en heb ik nog een redelijk aantal ronden kunnen afleggen.”

“Het was in het begin een beetje aftasten, want de baan moest nog opdrogen en was nog erg glibberig, maar ik was al snel gewend aan de auto en het duurde ook niet lang voor ik op tempo was. Dat was uiteraard positief”, vertelt de 23-jarige Vlaming.

Wat verder positief was, ook voor het zo door betrouwbaarheidsproblemen geplaagde McLaren-Honda, is dat het ‘een probleemloze dag’ was. “We hebben flink wat van ons programma kunnen doen. Ik had het behoorlijk druk achter het stuur, want ik moest steeds instellingen aanpassen en system checks uitvoeren, maar we hebben er veel van geleerd en er is nu veel data om te bestuderen.”

Namens McLaren laat teammanager Dave Redding optekenen dat Vandoorne het ‘lovenswaardig’ heeft gedaan: “Zeker gezien de moeilijke omstandigheden op de baan en het feit dat het zijn eerste keer in deze auto was”, zo prijst Redding de coureur die McLaren ook van ‘waardevolle feedback’ heeft voorzien.

Vandaag zit vaste kracht Fernando Alonso weer achter het stuur van de MP4-30. De volgende keer dat Vandoorne weer in een raceauto zit, is over anderhalve week, als hij op Silverstone in het voorprogramma van de Formule 1 in de GP2 uitkomt. Vandoorne deelt momenteel de lakens uit in de GP2: de coureur van ART won vier van de acht races en staat met een totaal van 155 punten maar liefst 76 punten voor op zijn naaste achtervolger.

Lees meer over

Mclaren Vandoorne

Gerelateerd