Ontbreekt Max Verstappens eerste Red Bull-bolide nog in je collectie? Nee, we hebben het niet over een Toro Rosso, maar over zijn in Red Bull kleuren uitgevoerde Formule 3-auto, waarvan het 1:43-model nu als pre-order te bestellen is in de Formule 1 Shop.

Het gaat daarbij om de Dallara F314 Volkswagen van Van Amersfoort, het Nederlandse team waar Verstappen in zijn eerste – en enige – Formule 3-seizoen voor racete.

Verstappen werd in de zomer van 2014 opgenomen in het Red Bull Junior Team. Zijn Van Amersfoort Dallara kreeg daarbij een nieuwe livery, waarna hij voor het eerst in Red Bull-kleuren racete.

Verstappen in de Dallara F314. Foto: Racepictures.

In het Europees Kampioenschap, waarin Verstappen met tien zeges als derde finishte, reed hij daarbij met nummer dertig. In de prestigieuze Formule 3-klassieker op schiereiland Macau met nummer vijf.

Dit model is dus een replica van de Macau-specificatie van de F314. In schaal 1:43, waarbij het zoals altijd bij Spark Models om een model van hoge kwaliteit gaat.

Over kwaliteit gesproken: Verstappen etaleerde zijn kwaliteiten ook zeker op het Circuito da Guia-stratencircuit, ondanks een lastig begin van het raceweekend.

Na, kort samengevat, straf, een bliksemstart van P5 naar P2 in de kwalificatierace en vervolgens contact met de vangrail dat einde verhaal betekende, moest Verstappen de hoofdrace als 24ste beginnen.

Verstappen kwam ondanks een goede start daarin ronde niet ongeschonden door de eerste ronde, maar maakte toch indruk: hij knokte zich na een herstart van P18 naar de zevende plek.

Op een circuit waar inhalen onmogelijk heet te zijn, bewees Verstappen zo het tegendeel met knappe acties. Klinkt bekend, niet? En passant reed hij daarbij ook nog de snelste raceronde.

Verstappen in actie in de straten van Macau. Foto: Racepictures.

Verstappen wist de illustere race dus niet te winnen, maar gaf wel weer zijn visitekaartje af. En dit model van Spark is daar een mooie herinnering aan.

De 1:43 Dallara F314 van Spark is wederom een schitterend, strak model én een mooie replica uit Verstappens vroege carrière, met voor het eerst het Red Bull-jasje.

Het model komt in maart of april uit. Bestellen is al wel mogelijk, aan te raden en kan hier. Het model kost € 64,95. Zie de Formule 1 Shop voor meer informatie en de leveringsvoorwaarden.

Check de Shop voor meer Verstappen-modellen!