Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Timo Glock ondanks een meerjarig contract ook volgend seizoen voor Virgin Racing rijdt. De Duitser houdt ogen en oren open.

Glock werd afgelopen winter al genoemd als kandidaat voor een stoeltje bij Renault, maar de keuze viel uiteindelijk op Vitaly Petrov. De Rus presteert echter lang niet zo goed als teammaat Robert Kubica.

Het zou zomaar kunnen dat Petrov wordt bedankt voor bewezen diensten, wat zou betekenen dat in de subtop nog een stoeltje is te vergeven. “Ik kijk goed om me heen”, vertelt Glock aan itv.com/f1. “We zien wel wat er gebeurt.”

De Virgin-coureur ontkent dat hij in gevorderde onderhandelingen is met Renault. “Ik weet niet of er mogelijkheden zijn bij Renault. Zo dicht bij sta ik ook weer niet bij dat team. Ik heb nog een doorlopend contract bij Virgin.”

Er is echter wel ruimte om dat te laten ontbinden. Glock: “Als de gang van zaken niet naar wens verloopt, houd ik de ontwikkelingen om me heen goed in de gaten. Dat heb ik tijden geleden al aangegeven.”