Ho-Pin Tung heeft afgelopen weekend een succesvolle test afgelegd in een IndyCar. De Nederlandse coureur noemt het een aangename kennismaking.

“Ik was erg onder de indruk van de wegligging en het vermogen van de IndyCar”, zegt Tung op Speed.com. “Ik ben tevreden met hoe de test is gegaan. Het team heeft me goed voorbereid. Ik moest wel wennen aan bijvoorbeeld de stalen remmen, maar had de auto snel onder de knie.”

Tung reed voor het FAZZT-team van Alex Tagliani (foto), dat kijkt naar de mogelijkheden om volgend seizoen met twee auto’s aan de start te verschijnen. Hij legde over twee dagen verspreid 211 ronden af op de Sebring International Raceway en noteerde een beste rondetijd van 53,5 seconden.

Tagliani zou Tung graag als teamgenoot begroeten, al geeft de Canadees aan dat er meerdere kandidaten zijn. “Iemand als Ho-Pin zou een welkome aanwinst zijn”, zegt Tagliani. “Hij is erg snel en zou voor meer diversiteit en interesse in de IndyCar Series kunnen zorgen.”

Teambaas Rob Edwards denkt dat Tung na een paar testdagen moeiteloos zou kunnen instappen in de IndyCars. “Hij heeft duidelijk veel potentieel”, zegt hij. “Hij gaf erg goede en precieze feedback en werkte uitstekend samen met de engineers. Het is een intelligente jongen en hij heeft zich goed gepresenteerd.”