Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen, al is het belangrijker te noemen dat Romain Grosjean ongedeerd bleef na een zeer angstaanjagende crash waarbij zijn Haas in een vlammenzee veranderde. Even later ging het fout voor Lance Stroll, die met zijn Racing Point ondersteboven op de baan lag en ook hij stapte ongedeerd uit. Max Verstappen en Alexander Albon, die profiteerde van een late uitvalbeurt van Sergio Pérez, maken het podium compleet.

De Formule 1-wereld wordt al na drie bochten opgeschrikt door een zeer angstaanjagende crash voor Romain Grosjean. De Fransman knalt op volle snelheid de vangrails in na een touché met Daniil Kvyat, met een vlammenzee tot gevolg. Grosjean kan zelf uit het wrak springen en wordt met de nodige moeite door het medische team naar de ambulance gebracht. Hij blijkt uiteindelijk enkele brandwonden te hebben op zijn hand en enkels (en vermoedelijk wat gebroken ribben), maar het mag een wonder heten dat hij überhaupt zelf uit weet te stappen.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Na een vertraging van ruim een uur gaat de race opnieuw van start, maar ook dan is het al snel foute boel als ineens de Racing Point van Lance Stroll ondersteboven op de baan ligt. De Canadees kruipt uit de roze bolide nadat hij een tik heeft gekregen van Kvyat. De safetycar komt dan de baan op en Valtteri Bottas duikt dan de pits in vanwege een lekke band.

Bij de herstart is Verstappen scherp maar Hamilton weet uiteindelijk gestaag weg te rijden van de Nederlander, die op zijn beurt het gat weet te vergroten naar Sergio Pérez en Alexander Albon. Hamilton maakt in ronde negentien zijn eerste pitstop terwijl Verstappen een ronde later volgt. In tegenstelling tot de Brit gaat de Red Bull-coureur naar de harde band. Hij komt dan enkele seconden achter Hamilton weer de baan op.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Pechvogel Pérez
In ronde 34 komt Verstappen opnieuw binnen, opnieuw voor een setje van de harde band. Daarmee klimt Pérez naar de tweede plaats en komt dan nog achter Hamilton terecht, die een ronde na Verstappen een pitstop maakt. De Nederlander herpakt dan de tweede plek als Pérez zijn tweede stop maakt waarna hij het tempo oppakt en richting de Mercedes rijdt, maar niet in de buurt kan komen en dan ook een derde pitstop maakt. Pérez valt dan uit met nog drie ronden te gaan vanwege motorproblemen, met een safetycar tot gevolg. Deze komt niet naar binnen met nog één ronde te gaan waardoor de race achter de safetycar ten einde komt. Hamilton pakt daarmee zijn 95ste zege, Verstappen en Albon maken het podium compleet.

In het gevecht om de derde plaats in het constructeurskampioenschap boekt McLaren het beste resultaat. Het team zit tijdens de race in een direct gevecht met beide Renaults maar een vierde plaats voor Norris en de vijdede plaats voor Sainz betekent dat het team 22 punten scoort terwijl Racing Point met een nulscore zakt.

(Volledige uitslag onder foto)

Foto: Motorsport Images