Waar de coureurs en teams zich wat publiciteit betreft stilhouden deze dagen, is er vandaag veel nieuws en geruchten rondom de kalender van volgend jaar. Monza blijft, Barcelona gaat, Zandvoort komt er bij en hoe zit het met Silverstone?

Te beginnen met Monza. Eerder deze maand luidde men daar nog de noodklok. Er zou 100 miljoen euro nodig zijn voor een grondige renovatie en onderhoudsbeurt van het bijna 100 jaar oude circuit.

Bovendien loopt het huidige contract met de FOM dit jaar af maar de Italiaanse autosportfederatie ACI meldt dat een nieuw akkoord zeer nabij is. De laatste details moeten nog uitgewerkt worden, maar de ACI meldt op Twitter dat er in hoofdlijnen een deal is voor vijf jaar. Daarmee zou Monza tot en met 2024 de Italiaanse Grand Prix mogen organiseren.

Lees ook: De lange weg terug naar Zandvoort: speculeren, geld, een ‘informatie-oorlog’ en de Max-factor

FORMULE 1 meldde het eerder deze maand al, de Nederlandse GP komt volgend jaar naar Nederland. De verwachting was al dat dit begin mei 2020 zou moeten gebeuren. Het Britse Autosport schrijft vanochtend dat het doek voor de Grand Prix in Barcelona definitief is gevallen, het contract met het Circuit Catalunya loopt af en wordt niet verlengd.

De plek begin mei komt daarmee vrij ten faveure van de Dutch GP. F1-commentator Olav Moll zei gisteren in Ziggo’s Peptalk te weten dat de officiële aankondiging gepland staat voor ’tussen 14 en 16 mei’.

Nieuwe deal Silverstone?
Dan was er ook nog nieuws over Silverstone, ook deze overeenkomst loopt na dit seizoen namelijk af. Het circuit, waar afgelopen jaar nog de best bezochte GP van het jaar werd georganiseerd, beëindigde de samenwerking wegens financiële moeilijkheden. Er zou nu een nieuwe deal zijn om de Britse GP tot 2022 op Silverstone te houden, melden Engelse media.

Onjuist, tweet het officiële account van het circuit. “Er is nog geen akkoord maar we zijn nog altijd in onderhandeling.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.