*

GP2: Leimer verslaat Bird in titelstrijd

Daan de Geus

Daan de Geus

2 november 2013 12:12

GP2: Leimer verslaat Bird in titelstrijd
Racepictures

Fabio Leimer is de nieuwe GP2-kampioen. De 24-jarige Zwitser heeft beslag gelegd op de titel door in Abu Dhabi, in de eerste van twee races, vierde te worden, terwijl rivaal Sam Bird op P10 bleef steken.

Op het moment dat de grid zich opstelde voor de race, had achtervolger Bird op de tweede startplaats nog de beste papieren in handen, maar de Engelsman liet zijn RUSSIAN TIME-bolide afslaan bij de start.

Bird bevond zich daardoor gelijk in geslagen positie, want kampioenschapsleider Leimer kwam wel goed weg van zijn vierde startplek. Na de eerste doorkomst reed Leimer op P3, terwijl Bird zich in het achterveld opmaakte voor een inhaalrace op het moment dat de safety car op de baan was om de race te neutraliseren vanwege een heftige crash tussen Tom Dillmann en Jon Lancaster.

Bird dook tijdens de neutralisatie gelijk naar binnen en begon zich toen de safety car een paar ronden later verdwenen was een weg naar voren te banen. Leimer hield zich ondertussen lange tijd goed op P3, al moest hij drie ronden voor het eind nog een plekje prijsgeven.

Aangezien de opmars van Bird stokte op de tiende plek, had Racing Engineering-coureur Leimer genoeg aan de vierde plek, achter winnaar Alexander Rossi, nummer twee Jolyon Palmer en de als derde gefinishte Marcus Ericsson.

Door de twaalf punten van zijn vierde plek komt Leimer op 191 punten, wat hem niet meer in te halen maakt voor Bird, die op 173 staat. De slotrace die morgen nog gehouden wordt is wat de titel betreft dus voor spek en bonen.

Leimer
Kampioen Leimer heeft er vier jaar over gedaan de GP2-titel te claimen. Leimer wist dit jaar vier races te winnen en toonde zich verder vooral erg constant. Of Leimer erin slaagt de stap naar de Fomule 1 te maken, valt echter te betwijfelen. De Zwitser, die in 2011 voor Sauber meedeed aan de Young Driver Test, wordt namelijk met geen enkel team in verband gebracht.

Zoals Leimers voorganger Davide Valsecchi – die ‘slechts’ testrijder is bij Lotus – al heeft laten zien, is een GP2-titel de laatste jaren geen garantie meer voor promotie als de kampioen in kwestie niet ook enkele sponsormiljoenen kan meenemen. Ook runner-up Bird heeft al aangegeven niet op een zitje in de koningsklasse te rekenen.

Lees meer over

Bird Gp2 Leimer Rossi

Gerelateerd