Na een lastige periode zit het team van Haas weer op eenzelfde niveau als begin 2016, toen het meedeed om punten. Dat denkt coureur Romain Grosjean.

In drie van de eerste vier races scoorde Grosjean punten voor Haas. Sindsdien lukte dat nog maar één keer. Volgens Grosjean zit Haas nu echter weer op eenzelfde niveau als in Bahrein, de tweede race van het jaar, waarin hij als vijfde finishte.

“Qua performance waren we in Japan net zo sterk als in Bahrein”, vertelt Grosjean, die desondanks net buiten de punten, als elfde, eindigde op het Japanse Suzuka. “Erg frustrerend, want we hadden punten verdiend, maar door een nieuwe voorvleugel deed de auto het stukken beter. Dat geeft veel vertrouwen.”

“Force India was iets, maar niet veel, sneller in Japan. We vochten daar dus met het vierde team in het WK”, constateert hij. Volgens Grosjean zijn er uiteraard nog wel ‘dingen die beter kunnen’. Het belangrijkste is in zijn ogen echter dat het na ‘een moeilijke periode’ weer beter gaat.

“Er zijn updates gekomen en die doen het zoals verwacht. We weten dus wat ons te doen staat, al worden de raceweekends er niet per se makkelijker door. Als nieuw team beginnen we elk weekend nog steeds vanaf nul”, weet de Fransman.

Grosjean hoopt dat dit met de vooruitgang die Haas recentelijk heeft geboekt straks een ander verhaal is in Austin, de thuisrace van het Amerikaanse team. “Dat zou ons helpen ons vooraf wat meer op de race te concentreren”, aldus de coureur die hoopt dan weer om de punten mee te doen.

Formula One World Championship 2016, Round 16, Malaysian Grand Prix, Kuala Lumpur, Malaysia, Sunday 2 October 2016 - Romain Grosjean (FRA) Haas F1 Team VF-16 crashed out of the race.

Grosjean werd in Singapore en Maleisië (foto) gehinderd door remproblemen. In Japan ging het weer stukken beter.