Nu bekend is geworden dat Lotus in 2015 definitief gebruik gaat maken van Mercedes-krachtbronnen, lijkt een langer verblijf bij het team uit Enstone een aantrekkelijkere optie geworden voor Romain Grosjean.

Dat laat de Fransman ten overstaan van de verzamelde pers doorschemeren tijdens het raceweekend in het Russische Sotsji. “Door de nieuwe motordeal ziet het plaatje voor volgend jaar er hier aantrekkelijker uit”, verklaart de coureur die zich tijdens de laatste Grands Prix herhaaldelijk heeft beklaagd over Lotus’ huidige Renault-motor en die denkt dat de switch Lotus ‘zeker gaat helpen om competitiever te worden’.

“Dit is sowieso ook geen verkeerd team om voor te rijden”, vervolgt Grosjean. “Lotus hoort niet bij de grote vier en is geen team waarmee je wereldkampioen wordt, maar het is wel absoluut een renstal die een goede auto kan ontwerpen en in staat is op eenzelfde soort niveau te presteren als Williams dit jaar”, verwijst hij naar de huidige nummer drie uit het constructeurskampioenschap.

Grosjean refereert tevens naar Williams als voorbeeld van hoe (snel) een team het tij kan keren. “Vorig jaar was Williams nergens, maar doen nu met een goede motor en chassis vooraan mee. Lotus kan dat voorbeeld volgen.”

Dat Lotus door het overstappen naar Mercedes-motoren ook in zee gaat met Petronas als leverancier van benzine en smeermiddelen, waardoor het in die zin niet langer zal samenwerken met Grosjeans sponsor Total, hoeft verder niet per se een probleem te zijn, zo geeft hij aan.

“Total begrijpt de situatie en we zijn er over in gesprek. De relatie met Total is ook anders dan die van alleen maar een sponsor. Ze staan al jaren achter me en we willen graag samen verder. Dat ik een auto bestuur die niet op Total-producten loopt, betekent niet dat ze ophouden me te steunen.”