Als Haas net als vorig seizoen ‘om de vierde of vijfde plek bij de constructeurs’ wil vechten, moet het nú reageren en met een oplossing komen voor de problemen die het in de eerste vier races heeft gehad. Dat stelt coureur Romain Grosjean.

Grosjean, die dit jaar nog niet heeft gescoord, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen alleen in de seizoensopener in Australië punten pakte, geeft aan dat Haas’ problemen vooral bij de banden liggen. “We geloven althans dat dat het onderliggende probleem is, want volgens mij is de auto in de basis wel goed genoeg”, zo doelt hij op de strijd om de eerder genoemde vierde of vijfde plek in het WK.

Fu**ing irritant’
Afgelopen seizoen finishte Haas als vijfde bij de teams, nu staat het na vier races op plek acht. Dat het tempo al een aantal races ontbreekt (Haas gold na de wintertests nog als favoriet voor de eretitel van best of the rest, maar speelde na de seizoensouverture in Australië nog maar weinig klaar) is volgens Grosjean ‘niet echt verrassend, maar wel fu**ing irritant.” Zo citeert Autosport de Fransman althans.

“We moeten er dus maar eens goed voor gaan zitten en nadenken wat we kunnen doen”, vervolgt hij. Voor de komende race in Spanje, waar Haas van de winter dus zo’n indruk maakte, zit het wel goed, denkt Grosjean. “Want daar zal het waarschijnlijk warm zijn. Daarna gaan we echter naar Monaco en Canada, en als we voor de vierde of vijfde plek in het WK willen vechten, zullen we het onder alle omstandigheden goed moeten doen.”

Teamgenoot Magnussen hoopt op een ommekeer vanaf Barcelona, en spreekt woorden van gelijke strekking ten overstaan van het Deense EkstraBladet. “Eigenlijk zijn we namelijk al vier races niet snel genoeg, ondanks de punten in Australië. We moeten hier mee aan de slag.”