Romain Grosjean is, ondanks een probleem met zijn voorvleugel, tevreden met zijn vrijdag in Bahrein. Hij stelt zelfs voor een plekje bij de beste tien te willen gaan op zaterdag.

Daar slaagde de Fransman in de eerste vrije training alvast wel in. Hij noteerde keurig de negende tijd. In de avond brak de tweede vrije training aan, die hij zelf omschrijft als ‘interessant’: “We reden op de medium en de superzachte banden, zodat we een passende strategie kunnen uitstippelen voor de race.”

Zijn ronden werden onderbroken door een opmerkelijk euvel aan zijn voorvleugel. Grosjean stuurt bij het uitkomen van een bocht de curbstones op, waarna de wing-endplate afbreekt en de rest van de vleugel op half elf onder de neus blijft hangen. Het doet denken aan een soortgelijk moment tijdens de wintertests, waarbij eveneens een voorvleugel van Haas F1 brak, maar dan op volle snelheid op het rechte stuk.

Grosjean doet het voorval, dat teambaas Günther Steiner overigens wijt aan vibraties veroorzaakt door de curbstones, echter af als iets kleins: “We zijn een nieuw team en het hoort erbij. We weten hoe we het op kunnen lossen en ik maak me er verder niet druk om. Alles bij elkaar opgeteld was het nog steeds een goede dag. Hopelijk kunnen we met enkele verbeteringen de vorm van VT1 terugvinden en dan is ook een plekje in de top tien niet ver weg.”

Gutiérrez
Ook Esteban Gutiérrez mag tevreden zijn met dertiende en twaalfde plaats. Dat is hij dan ook, nadat ze enkele kleine probleempjes in de eerste vrije training naar eigen zeggen eenvoudig wisten te verhelpen.

“Het was gewoon een degelijke tweede vrije training. We hebben veel data verzameld en daar kunnen we wel wat mee met het oog op de rest van het weekend. Al met al ben ik dus tevreden met hoe het is gegaan.”