Het kan niet altijd feest zijn voor Romain Grosjean. De Franse Haas-coureur baarde opzien met topresultaten in Australië en Bahrein, maar start nu slechts als veertiende.

Hoger dan die positie kwam Grosjean dit weekend nog niet, dus hij is naar omstandigheden toch wel tevreden. “De auto was beter dan gisteren, onze rondetijden zaten veel dichter bij die van de anderen. Dat is positief.”

Er had bovendien misschien wel meer ingezeten zonder de rode vlag voor het losgeraakte wiel van Nico Hülkenberg, denkt Grosjean. “Daar hadden wel veel pech mee. Door de rode vlag konden we geen run meer doen op verse banden. Dus nu staan we veertiende. Niet de beste uitgangspositie, maar de race is lang en de bandenslijtage torenhoog.”

Na een problematisch begin van het weekend op vrijdag, zat voor Esteban Gutiérrez een plek in Q2 er niet in. De Mexicaan strandde in Shanghai op de achttiende plaats. “Het was feitelijk de eerste keer dat ik echt de baan op kon, dus ik probeerde zoveel mogelijk rondjes te rijden. Maar het was heel moeilijk om op snelheid te komen.”