*

Grosjean nog niet overtuigd van Pirelli-banden voor 2020

Laurens Stade

Laurens Stade

4 december 2019 11:15

Grosjean nog niet overtuigd van Pirelli-banden voor 2020
Motorsport Images

Romain Grosjean is nog niet overtuigd van de nieuwe Pirelli-banden voor 2020. De Fransman zegt dat er negatieve en positieve punten zijn, maar hij weet nog niet met welke banden hij volgend seizoen liever wil rijden.

Bij de Grand Prix van Amerika stelde Pirelli al twee sets van de banden voor 2020 beschikbaar aan de teams. Over het algemeen waren de coureurs destijds negatief gestemd over de nieuwe banden. In Abu Dhabi is gisteren de test voor de Pirelli-banden voor 2020 begonnen en vandaag beginnen de coureurs aan de laatste dag. Romain Grosjean is na zijn testdag nog niet overtuigd van de nieuwe banden.

”Ze zijn anders”, zo beschrijft Grosjean de 2020-banden. ”Er zijn positieve punten, maar ook negatieve punten. Het is een grote verandering. Maar als je mij vraagt of ik echt tevreden ben over de nieuwe banden en of deze de problemen – de slijtage en gevoeligheid achter andere auto’s – zullen verhelpen, dan zal ik eerlijk moeten zijn. Nee, en het gaat het probleem ook niet volledig verhelpen”, aldus Grosjean.

Grosjean heeft dan ook nog geen idee of hij liever met de huidige banden of de nieuwe banden wil rijden in 2020. ”Ik weet het niet, het is nog vroeg. Maar het zou eigenlijk geen vraag moeten zijn. Dat is hoe het er nu voor staat. Mijn voorkeur voor een van de twee banden hangt af van het circuit. Na een jaar van ontwikkeling zou je toch wel willen zeggen dat je met de nieuwe banden wil rijden en dat daar geen twijfel over mogelijk is”, aldus Grosjean.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Grosjean Haas