*

Grosjean pakt met P6 Haas’ beste startplaats in F1

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Grosjean pakt met P6 Haas’ beste startplaats in F1
Racepictures

Met de zesde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië heeft Romain Grosjean Haas’ beste startplek tot op heden in de Formule 1 veroverd.

Het team van Haas debuteerde natuurlijk ook pas een jaar geleden – gelijk met een puntenfinish van Grosjean op de zesde plaats – maar haar beste kwalificatieresultaat tot op heden was de zevende plek.

Direct in het eerste raceweekend van haar tweede seizoen kan Haas dat echter uit de eigen recordboeken schrappen en de zesde plaats noteren waar Grosjean zeer blij mee is.

“Dit was een ongelofelijke kwalificatie voor ons”, geniet Grosjean na. Achter de Mercedessen, Ferrari’s en Red Bull van Max Verstappen, was hij best of the rest. “Een mooie dag dus voor ons!”

“We hebben gedurende het weekend ook goede progressie geboekt. We kunnen natuurlijk nog meer leren en de auto nog beter begrijpen, maar dit is in het algemeen gewoon een goed begin voor ons.”

Volgens Grosjean laat het sterke kwalificatieoptreden namelijk wel zien dat de VF-17 in de basis goed is. “Het betekent ook dat we er goed voor staan, zolang we de auto blijven verbeteren.”

“De verschillen zijn klein in het gevecht om de plekken zes tot en met tien, maar het zou geweldig zijn als we ons daar stelselmatig in kunnen mengen en goede resultaten kunnen scoren.”

Haas staat overigens met maar één auto bij de eerste tien. Grosjeans teamgenoot Kevin Magnussen bleef in Q1 steken na fouten tijdens zijn vliegende rondes in het eerste deel van de kwalificatie.

Lees meer over

Grosjean Haas