*

Grosjean pakt weer eens wat punten

Eelco den Boer

Eelco den Boer

3 juli 2016 19:40

Grosjean pakt weer eens wat punten

Na een goed begin van het seizoen stond Romain Grosjean een tijdje droog, maar in Oostenrijk voegde hij weer wat punten toe aan zijn totaal, en dat van Haas.

“Het was een behoorlijk goede race”, zegt Grosjean die als zevende eindigde. “De eerste ronde was niet geweldig. Ik verloor enkele posities doordat ik naar buiten werd gedrukt. De safety car kwam precies op het moment dat ik banden wilde wisselen, dus dat hielp onze strategie.”

Minder gunstig was dat Grosjean te hard door de pitstraat reed en daarvoor een tijdstraf van vijf seconden kreeg. “Toen ik dat hoorde, heb ik er alles aan gedaan om een zo groot mogelijk gat te slaan”, vertelt de Fransman. “Dat was leuk, maar ook stressvol. Ik wilde niet van de baan gaan. Dat deed Pérez wel, dus dat kwam goed uit voor mij.”

Esteban Gutiérrez had een goede uitgangspositie om zijn eerste punten van het seizoen te pakten. Hij vertrok vanaf de elfde startplek, waarbij Felipe Massa ook nog wegviel omdat die uit de pits moest starten, maar had daar weinig profijt van.

“Het was vanaf het begin een moeizame race”, verzucht Gutiérrez, die net buiten de punten eindigde op de elfde plek. “De auto ging in anti-stall en daardoor verloor ik veel terrein. Ik heb alles gegeven om terug te vechten en we zijn overgestapt op een andere strategie, maar het mocht niet baten.”