Romain Grosjean geniet van de sfeer bij het team van Haas, waar hij veel vertrouwen voelt en zelf ook veel vertrouwen in heeft.

Dat vertelt de Fransman in interview met Autosport, waarin hij de sfeer vergelijkt met die bij het DAMS-team waarvoor hij in 2010 en 2011 in de GP2 racete. “Dat betekent dat het voor mij vooral om het rijden en motiveren van het team gaat”, legt hij uit.

“Ik gebruik daarbij soms niet de juiste woorden”, verwijst hij naar zijn radiotirades van het afgelopen seizoen: “Maar dat is niets persoonlijks en het team weet dat ook in perspectief te plaatsen. Het gaat daarom ook allemaal de goede kant op.”

Wat verder meespeelt, is dat Haas en Grosjean niet bezig zijn met allerlei vragen over hun gezamenlijke toekomst: “Zoals of het team wel met me verder wil, of ze wel vertrouwen in me hebben, of welke kant het eigenlijk op gaat met het team.”

“Het is net als bij DAMS, waar ik het gevoel had dat ik bijzondere dingen voor het team deed en beloond werd met het vertrouwen van alle jongens bij het team”, zegt de coureur die in 2011 de GP2-titel pakte voor de Franse formatie. “Hier bij Haas voel ik nu hetzelfde”, vertelt hij.

“Toen ik in Brazilië crashte tijdens mijn rondje naar de grid voelde ik me vreselijk, maar iedereen omarmde me gewoon en zei: ‘geen zorgen, volgende keer beter’. Ze hadden me ook boos kunnen vragen wat ik in hemelsnaam had gedaan, maar zo werkt het dus niet binnen dit team.”

Behalve dat hij zich goed voelt binnen Haas, voelt Grosjean zich ook goed over de plannen van het team. “Toen ik me bij Haas voegde, wist ik dat het voor meer dan een jaar zou zijn, aangezien het een nieuwe renstal is.”

“Het team weet echter wat mijn doel is: kampioen worden. Aangezien ik al dertig ben, heb ik geen tien jaar meer in de Formule 1, maar wel zeven of acht. Ik weet daarbij dat eigenaar Gene Haas niet in de Formule 1 meedoet om het meedoen. Hij wil winnen, net zoals hij in NASCAR doet met zijn team daar.”