Romain Grosjean mag van Haas-teambaas Günther Steiner blijven mopperen. Er zijn geregeld klaagzangen van de Fransman over de teamradio te horen.

In Singapore was het weer raak en uitte Romain Grosjean zich – niet voor de eerste keer dit jaar – in zwaar kritische termen over het weggedrag van zijn Haas VF-16. Grosjean noemde de Haas ‘de slechtste auto waarmee ik ooit gereden heb’ en had onder meer flink te klagen over de remmen van de auto en verzuchtte dat het team oplossingen moest vinden.

Haas-teambaas Günther Steiner vertelt desgevraagd aan Motorsport.com dat Grosjean van hem mag blijven klagen: “Ik laat mensen graag vrijuit spreken en Romain heeft duidelijk een mening.”

“Het zit ook in zijn persoonlijkheid. Het zou makkelijk voor me zijn om te zeggen: ‘Romain, dit soort dingen mag je niet meer zeggen’, maar dan zou de lol er voor de buitenwereld ook af zijn en waarom zou ik iedereens plezier verpesten?”, grapt Steiner, die op een serieuzere toon benadrukt dat hij er ‘niet te zeer mee zit’ dat Grosjean zijn frustraties over de boordradio ventileert.

“We hebben na de race gesproken en Romain was gefrustreerd en pissig. Dat zou ik niet alleen ook zijn, dat was ik ook”, verwijst Steiner naar hoe Grosjean niet eens kon starten door een remprobleem.

Er overheen
“Romain is er nu echter overheen en is klaar voor de volgende race. Meer kun je niet doen, behalve dat we nu moeten analyseren wat er precies verkeerd is gegaan.”

“Romain zelf hoeft echter weinig na te gaan, want hij heeft niets verkeerd gedaan. Hij moet zich nu gewoon voorbereiden op de volgende race, de Grand Prix van Maleisië.”

Formula One World Championship 2016, Round 15, Singapore Grand Prix, Singapore, Singapore, Sunday 18 September 2016 - Romain Grosjean (FRA) Haas F1 Team.

Grosjean heeft van tijd tot tijd moeite met de problemen waar Haas in haar debuutseizoen tegenaan loopt.

Grosjean
Grosjean zelf heeft eerder al tegenover Sky Sports aangegeven dat hij ‘soms inderdaad kritisch’ is: “Maar dat is om iedereen te helpen beter te worden en het is niets persoonlijks.”

“Het is echter wel belangrijk om duidelijk aan te wijzen wat fout gaat, want er zijn nog veel dingen die niet goed zijn en die we moeten oplossen”, zegt de coureur van de Amerikaanse nieuwkomer.