Groter kon het contrast tussen Romain Grosjeans race in Bahrein en die in China bijna niet zijn. In plaats van punten, moest de Haas-coureur genoegen nemen met een roemloze negentiende plaats.

Al bij de start ging het mis voor Grosjean, die vandaag nota bene zijn dertigste verjaardag viert. De Fransman verloor zijn voorvleugel door een aanvaring met Marcus Ericsson. “Toen kwam de safety car. Ik dacht: het kan toch nog wel wat worden”, vertelt Grosjean.

Dat lukte helaas niet, en Grosjean bleef steken in de achterhoede. “De balans van de auto leek helemaal nergens op. Ik weet niet wat er aan de hand was.” Een flinke tegenvaller dus voor Grosjean, zeker na de twee topraces die hij reed in Australië en Bahrein. “Niet de verjaardag waarop ik had gehoopt.”

Gutiérrez finisht

Esteban Gutiérrez had wel reden tot juichen. De Mexicaan bereikte voor het eerst dit seizoen de finish. “Het was leuk vandaag”, zegt Gutiérrez. “En een grote stap om de race uit te rijden. De pitstops gingen erg goed. Jammer genoeg werkte mijn DRS niet, dus inhalen ging lastig. Maar al met al een prima race.”

Met als resultaat de veertiende plaats, dus het kan nog beter, weet ook Gutiérrez. “Nu moeten we nog in de punten eindigen. Daar gaan we ons op richten. Ik heb nu alweer zin in de volgende race.”