Het Haas F1 Team loopt vooralsnog twee op twee. Nadat Romain Grosjean punten scoorde in de debuutrace van het team, herhaalde hij dat in Haas’ tweede Grand Prix.

In de seizoensopener in Australië finishte Grosjean als zesde, in race twee, in Bahrein, deed hij het één plaatsje beter. De Fransman, die vooraf nog grapte dat Haas niet zomaar even topvijf zou rijden in Bahrein, kreeg dat dus toch voor elkaar. “Ons droomdebuut duurt voort”, laat hij dan ook optekenen.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Saturday 2 April 2016 - Romain Grosjean (FRA) Haas F1 Team.

Grosjean stapte wederom lachend uit.

“Dit is een fantastisch resultaat voor ons”, jubelt Grosjean. “De zesde plaats in Australië behaalden we met enig geluk. Dat we nu in een race met een normaal verloop de vijfde plek hebben gepakt, is bizar. Het was echter geweldig om met de Williamsen, Red Bulls en Toro Rosso’s te vechten.”

Wat daarbij hielp, was een aanvallende strategie. “We wisten dat we het goed zouden doen op de supersofts, terwijl ik er ook een goed gevoel bij had dat we het qua slijtage zouden kunnen managen. Het was dus goed dat we nog drie setjes supersofts hadden, zodat we deze aanvallende strategie konden uitvoeren.”

Ondanks de tweede puntenfinish op rij laat Grosjean, net als na de race in Australië, optekenen dat Haas er niet op moet rekenen dat het zo goed blijft gaan. “Dit is wederom een mooie beloning voor ons harde werk, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan. Er wachten ons zeker nog dagen die minder goed zullen verlopen.”

Teamgenoot Esteban Gutiérrez maakt dat soort dagen nu al mee. Waar Grosjean en Haas twee keer punten wisten te scoren in twee races, daar loopt Gutiérrez twee op twee qua uitvalbeurten. “Er is blijkbaar een remschijf gebroken. Wat ik er verder over moet zeggen, weet ik ook niet.” Op Twitter voegt hij er nog wel wat aan toe, namelijk dat hij ondanks de tegenslag blijft knokken. “Er zullen goede tijden komen, waarin het harde werk zich zal uitbetalen.”