Red Bull introduceert vandaag een ingrijpend gewijzigde RB8. En dat terwijl Sebastian Vettel gisteren al de derde tijd van de dag noteerde.

 

“Het was een vrije rommelige dag”, zegt Vettel over de vrijdag. “Het begon met de mist en daarna waren er veel rode vlaggen, waardoor het moeilijk was om een goed ritme te vinden.”

 

Zelf veroorzaakte Vettel ook een rode vlag. “Ik viel stil op de baan, maar dat was geen groot probleem”, aldus de regerend kampioen. “We hebben niet het hele programma kunnen voltooien, maar we zijn zeker goed op weg.”

 

De Duitser is tevreden met hoe de voorbereiding is verlopen. “Ik heb nog één dag te gaan, maar ik ben al erg blij met de auto. De laatste testdagen zijn altijd belangrijk, omdat dan nieuwe dingen worden geïntroduceerd. Hopelijk kunnen we daarmee nog een stapje vooruit doen.”

 

De RB8, die vandaag wordt bestuurd door Mark Webber, is onder meer voorzien van een gewijzigd uitlaatsysteem en een nieuwe voorvleugel. Naast Red Bull heeft ook McLaren de auto flink aangepast.