Esteban Gutiérrez verwacht niet dat het wennen wordt als hij in Melbourne terugkeert op de grid. De Haas-coureur zegt goed voorbereid te zijn.

Gutiérrez reed in 2013 en 2014 voor Sauber 38 Grands Prix, waarin hij één keer in de punten finishte. Afgelopen seizoen stond hij langs de zijlijn. De Mexicaan was dan wel testcoureur van Ferrari, vaak kwam hij in die hoedanigheid niet in actie.

Bang dat hij er eenmaal terug op het circuit achter komt dat hij het racen is verleerd, is Gutiérrez desondanks niet. “Ik maak me geen zorgen, want ik heb me zo goed als mogelijk voorbereid”, zegt de coureur. “Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ik geen moeite zal hebben weer als racecoureur aan de slag te gaan.”

Races winnen
Net als teamgenoot-in-spe Romain Grosjean, beschouwt Gutiérrez zijn baan bij het debuterende Haas F1 niet als opstap naar een groter team. “Ik ben erg toegewijd aan het project”, meent de 24-jarige. “Ik geloof in het team. Ik wil alles uit deze mogelijkheid halen. Zo lang ik bij het team rijd, zal ik die instelling houden.”

De doelstellingen die Gutiérrez zichzelf voor de toekomst stelt, zijn niet de minste: hij wil races winnen. “Het maakte me niet uit voor welk team het is, als ik in de nabije toekomst maar kan zegevieren. Maar ik geloof wel dat het bij Haas mogelijk is.”