*

Haas bevestigt Magnussen voor 2017

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 jaar geleden

Haas bevestigt Magnussen voor 2017
Sutton Images

Kevin Magnussen rijdt volgend seizoen voor het Haas F1 Team. Dat heeft de Amerikaanse renstal vrijdag bevestigd.

Magnussen maakt de overstap van Renault. Met de komst van Nico Hülkenberg naar die stal en de contractverlenging van Jolyon Palmer, was het al duidelijk dat Magnussen het Franse fabrieksteam zou verlaten. Geruchten over een reeds getekende Haas-deal zongen al enige dagen door het F1-wereldje. Over de duur van het contract is nog niets bekend.

“Dit is een fantastische mogelijkheid. Ik ben heel blij deel uit te gaan maken van het Haas-team”, zegt Magnussen. “Ik heb natuurlijk alle vertrouwen in mijn capaciteiten als coureur. Maar ook in wat het Haas F1 Team kan doen in zijn tweede seizoen, en daarna.”

Begin dit jaar veroverde Magnussen op de valreep een stoeltje bij Renault. Een paar maanden eerder was hij per e-mail ontslagen door McLaren. Daar was de Deen in 2015 testcoureur, nadat hij er in 2014 met een podiumfinish in Melbourne zijn Grand Prix-debuut had gemaakt.

Verlanglijst
Teameigenaar Gene Haas zegt dat Magnussen al een hele tijd op zijn verlanglijst staat. “Hij heeft veel gepresteerd in korte tijd. We denken dat hij ook bij ons veel voor elkaar zal krijgen. Ons tweede seizoen zal weer nieuwe uitdagen opleveren, en door Kevin naast Romain Grosjean te zetten, hopen we verder te groeien.”

Omdat de deal tussen Haas en Magnussen achter de schermen waarschijnlijk al even beklonken was, maakte Esteban Gutiérrez eerder vandaag al zijn afscheid bij het team bekend. “Ik wil Esteban bedanken voor zijn inzet”, zegt Haas. “Esteban is heel belangrijk geweest in ons eerste seizoen. We willen het seizoen sterk afmaken met hem.”

Lees meer over

Haas Magnussen Renault