Stefano Domenicali en Norbert Haug – de voormalige teambaas van Ferrari en de oud-motorsportchef van Mercedes – kunnen op een telefoontje rekenen van Gene Haas, de Amerikaan die in 2015 of 2016 met een eigen team in de Formule 1 hoopt mee te doen.

Haas kreeg medio april toestemming van de FIA om in 2015 of 2016 met zijn eigen renstal de Formule 1 te betreden en is sindsdien druk bezig met het op poten zetten van de organisatie en infrastructuur van Haas Racing Development.

In voormalig Jaguar- en Red Bull-kopstuk Günther Steiner heeft Haas al een ervaren kracht gestrikt voor de functie van teambaas, en volgens diezelfde Steiner kunnen andere oudgedienden uit de Formule 1 als Domenicali en Haug ook op een belletje van Haas rekenen: “We gaan absoluut met ze spreken, want het zijn goede krachten die door hun ervaring van grote waarde zouden kunnen zijn.”

Of Haug en Domenicali oren naar een dienstverband bij Haas hebben is natuurlijk een andere vraag, maar volgens Steiner is het het proberen waard. “Ik geloof dat Norbert op het moment commentaar geeft bij DTM-races, terwijl ik van Stefano eigenlijk niet weet of hij al toekomstplannen heeft”, zegt hij over de voor een functie in het Italiaanse basketbal genoemde Domenicali.

Uitvalbasis
Behalve over deze mogelijke versterkingen heeft Steiner zich ook uitgesproken over de beslissing van Haas om zijn hoofdkwartier niet in Europa, maar in het Amerikaanse North Carolina neer te zetten. Hier is veel kritiek op geweest van buitenstaanders, maar volgens Steiner ‘maakt het niet uit of je vanuit Europa of Amerika opereert’ vanwege het hectische reisschema van de Formule 1.

“De auto’s werden dit jaar van Europa naar Bahrein gevlogen voor de wintertests en vervolgens direct doorgestuurd naar – achtereenvolgens – Australië, Maleisië, terug naar Bahrein en vervolgens door naar China, dus in die zin maakt het weining uit waar je thuisbasis staat”, zegt het kopstuk van Haas, dat overigens ook wel gewoon plannen heeft voor een uitvalsbasis in Europa.