*

Haas gelooft in levensvatbaarheid Amerikaans F1-team

Daan de Geus

Daan de Geus

29 januari 2014 10:48

Haas gelooft in levensvatbaarheid Amerikaans F1-team
Sutton Images

Aspirant-teameigenaar Gene Haas heeft er alle vertrouwen in dat zijn plan om vanuit Amerika een nieuw Formule 1-team te runnen doorgang kan vinden. “De Europeanen hebben hun manier van werken, wij de onze.”

Haas, die samen met enkele andere kandidaten gesprekken voert om in 2015 een nieuw team op de grid te krijgen, is van zins zijn potentiële renstal vanuit de Verenigde Staten te runnen en trekt zich verder niets aan van de opmerking van Bernie Ecclestone dat hij niet genoeg geld heeft een Formule 1-team op te starten.

“Het doet onze kansen waarschijnlijk geen goed dat hij denkt dat ik niet genoeg geld heb en we geen licentie krijgen. Óf ik genoeg geld heb er een succes van te maken, is echter maar op één manier te achterhalen: door het te proberen”, reageert Haas op de uitspraken van Ecclestone.

Haas is er verder van overtuigd dat het mogelijk is een team vanuit de Verenigde Staten te runnen. Dat elk team dat momenteel op de grid staat – ongeacht onder welke vlag het staat ingeschreven – vanuit Europa opereert, doet daar niet aan af. “De Europeanen hebben hun manier van werken, en wij Amerikanen hebben de onze”, zegt de zakenman die als mede-eigenaar van NASCAR-team Stewart-Haas Racing de faciliteiten en windtunnel van dat team in North Carolina wil gebruiken.

“Ik denk echt dat we competitief en succesvol kunnen zijn in de Formule 1”, vervolgt Haas, voor wie de Amerikaanse signatuur van zijn team essentieel is: “We willen een echt Amerikaans team worden, want dat spreekt de mensen het meest aan”, verklaart hij.

Gerelateerd