Haas heeft volgens teambaas Günther Steiner een goed debuutjaar gehad in de Formule 1, wat moet helpen om technische versterkingen te strikken.

“Het was al met al best een goed jaar”, concludeert Steiner in gesprek met Racer.com. “We hebben gedaan wat we vooraf zeiden wat we zouden doen, en dat telt absoluut in deze sport”, denkt de teambaas van de renstal die met 29 punten als achtste in het WK eindigde.

Dat Haas het voor een nieuwkomer zo goed heeft gedaan, heeft het Amerikaanse team volgens Steiner al geholpen om nieuw personeel te strikken. “Hopelijk kunnen we nu nog meer goede mensen aantrekken.”

“Er zijn ook al een aantal mensen die zich binnenkort bij het team zullen voegen, die we eerder dit jaar hebben weten vast te leggen.” Volgens Steiner gaat het niet om ‘grote namen’. “Maar het zijn ervaren krachten, wat belangrijk is.”

Door de komst van dit soort personeel rekent Steiner erop dat Haas in 2017 sterker zal zijn dan in 2016. Van grote, ongebreidelde groei is echter geen sprake, benadrukt de teambaas: “Het gaat bij ons om kwaliteit boven kwantiteit. Daarom zijn we een klein team en we willen ook op deze manier verder.”

Haas is blij met Grosjean en denkt in Magnussen een goede teamgenoot voor hem te hebben gevonden.

Coureurs
Goede coureurs heeft Haas al, zo maakt eigenaar Gene Haas ondertussen duidelijk tegenover ESPN. “Romain Grosjean is iedere cent waard die we hem betalen”, zegt hij over de Fransman die het team met zijn 29 punten volgens Haas ‘echt heeft gered’. “Zonder die punten hadden we het zwaar gehad.”

Haas gaat in 2017 dan ook verder met Grosjean, maar niet met zijn 2016-teamgenoot Esteban Gutiérrez. Hij wordt vervangen door Kevin Magnussen. “Kevin is een echte racer en brengt het perspectief van een echte coureur met zich mee naar het team”, denkt Haas.

“Hij is iemand die punten kan scoren als de kans er is, wat niet eenvoudig is. Snel zijn in de kwalificatie of over een enkel rondje is één ding, maar echt racen is een heel andere discipline. Sommige coureurs kunnen dat goed en met Kevin denken we zo iemand te hebben.”