*

Haas keert puntloos huiswaarts

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

15 mei 2016 18:06

Haas keert puntloos huiswaarts
Racepictures

Het Haas F1-team houdt nul punten over aan de Spaanse Grand Prix. Romain Grosjean zag de finish niet, Gutiérrez finishte als elfde.

Romain Grosjean, de Fransman in Amerikaanse dienst, had  een prima start, maar na een degelijke eerste helft van de race begon de auto zich tegen hem te keren. Dat begon met een gebroken voorvleugel.

“Geen idee wat daar de aanleiding voor was, maar op een gegeven moment verloor ik mijn voorvleugel”, aldus de pechvogel in kwestie. “Ik wist binnen te komen voor nieuwe banden en een nieuwe neus, maar niet veel later gaven ook mijn remmen er de brui aan.”

“De auto had duidelijk zijn dag niet en we moeten uitzoeken waar dat aan lag. We hebben geen gekke dingen gedaan qua afstelling, maar toch kregen we de auto niet in balans. Daarom worden de aankomende testdagen belangrijk voor ons.”

Gutiérrez
Esteban Gutiérrez reed vanaf de achttiende startplaats naar zijn beste seizoensresultaat: elfde. Het maakt een naar eigen zeggen ‘tricky weekend‘ grotendeels goed: “Ik denk dat we goed terug zijn gekomen van de problemen eerder dit weekend. Wellicht hadden we iets langer door kunnen rijden op de zachte banden, zodat we in de slotfase niet zo’n last hadden van bandenslijtage.”

“Ik heb me goed vermaakt op de baan en genoten van enkele mooie gevechten. Punten waren denk ik nooit echt binnen bereik, maar het is goed dat we steeds meer rendement uit de auto weten te halen. Daar kunnen we mee verder.”

Gerelateerd