Na twee onverwacht goed verlopen races staat Haas in China weer met beide benen op de grond. Diverse problemen hinderen het nieuwe team tijdens de openingsdag.

“Het was een erg moeizame dag”, vat Esteban Gutiérrez het kort samen. Nadat hij in de eerste training al geen tijd heeft kunnen noteren door een elektrisch probleem, blijft hij in de tweede training op één geklokte ronde steken. Met brandende remschijven keert hij terug in de pits.

Gutiérrez laat zich echter niet uit het veld slaan door de verloren trainingsdag. “Het is nu zaak alle data goed te bestuderen en de storingen te verhelpen. Het team werkt keihard en ik ben ervan overtuigd dat ze de problemen kunnen oplossen.”

Romain Grosjean was iets productiever, maar bleef op de veertiende en zestiende plaats steken in de trainingen. “Dit was geen ideale dag”, stelt hij. “Esteban had veel problemen. Dit circuit is bovendien moeilijk te doorgronden. Het nadeel van een nieuw team is dat we geen data hebben van voorgaande jaren en dat hebben we vandaag ondervonden. We hebben van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken.”

“De auto is heel lastig te besturen”, vervolgt Grosjean. “Het wordt een latertje vanavond voor de engineers om uit te zoeken hoe we morgen beter voor de dag kunnen komen. We staan nu zeker niet waar we willen staan.”