Romain Grosjean hoeft ondanks een reeks mindere optredens niet te vrezen voor zijn zitje bij het team van Haas. Dat verklaart Günther Steiner, de teambaas van de Amerikaanse formatie.

Grosjean heeft dit jaar nog niet gescoord, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen al op negentien punten staat. Daarbij vergooide Grosjean in Bakoe met een crash achter de safetycar de kans op een zesde plek – of beter – en was hij in Spanje de aanstichter van een botsing in de eerste ronde, hetgeen hem drie plekken gridstraf voor Monaco heeft opgeleverd.

Grosjean zorgde in Spanje voor chaos bij de start.

Gezien hoe competitief Haas dit jaar is gebleken, begint de geruchtenmolen dan al snel te draaien, maar teambaas Steiner stopt die gelijk: “Twee slechte races zijn geen reden om gelijk allemaal geruchten op gang te brengen”, countert Steiner, volgens wie er ook zeker geen sprake van is dat de positie van de Franse coureur onder druk staat bij Haas. “Dat is niet eens ter sprake gekomen.”

“Het gaat om twee slechte races”, herhaalt Steiner. “Romain is een hele capabele coureur. Het enige wat we moeten doen is zorgen dat hij weer op zijn normale niveau komt, waarvan we allemaal weten dat hij het kan halen”, doelt hij op hoe Grosjean de afgelopen twee seizoenen 29 respectievelijk 28 punten pakte en daarmee de ‘grootverdiener’ was voor Haas.

Steiner heeft gelijk tijdens de race in Spanje al met Grosjean gesproken, vertelt hij, om tegen de coureur te zeggen dat hij zich hier overheen moet zetten. “Je moet niet bij de pakken neerzitten als het tegenzit. Als je negatief bent, komt het niet goed. Je moet positief blijven. We hebben dit jaar een goede auto en als hij een goed weekend heeft, komt het weer goed met hem. Daar ben ik zeker van.”

Steiner denkt binnenkort wel weer wat te lachen te hebben met Grosjean.