Haas test tijdens de vrije training op vrijdag nieuwe remmen van Carbon Industries uit, heeft teambaas Günther Steiner bevestigd. Voorheen reed het team met de remmen van Brembo, maar deze vormen het gehele seizoen al een probleem voor het team.

Tijdens de Grand Prix van Rusland testte het team de remmen van Carbon Industries ook al uit, toen bleek dat de remmen niet goed werden afgekoeld na de eerste vrije training en zijn de oude Brembo-remmen er weer op gezet. “Het aerodynamica-team heeft heeft aan dit probleem gewerkt en aan de hand van simulaties dit probleem aangepakt”, legt Steiner uit. “Nu gaan we opnieuw kijken of het werkt.”

“We zijn van plan de remmen van Carbon Industries op vrijdag op de auto’s te monteren”, vertelt Steiner. “Zodat beide auto’s tijdens de eerste vrije training met de nieuwe remmen kunnen rijden. Als dit goed verloopt blijven ze er ook voor de tweede training erop zitten.”

Het gehele seizoen worstelt Haas met de remmen, vooral Romain Grosjean heeft last van het probleem. Het werd tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zelfs zo erg dat hij zijn engineer vroeg hem te waarschuwen als het te gevaarlijk werd. Dit ligt volgens Steiner aan de rijstijl van de Fransman. “Romain remt veel later, vlak voor hij de bocht in stuurt, terwijl Kevin Magnussen veel meer door de bocht heen glijdt. Wij moeten ervoor zorgen dat de remmen worden aangepast op Romains rijstijl.”

“Als de tests positief uitpakken gebruiken we de nieuwe remmen ook voor de rest van het weekend. Maar laten we eerst de resultaten van de vrije trainingen afwachten.”