Het team van Haas zal haar rijderskeuze voor 2017 niet uitstellen in de hoop dat er later in het jaar nog een relatief grote naam op de markt komt.

Dat vertelt teambaas Günther Steiner aan Motorsport.com, waarbij hij dus benadrukt dat Haas vast zal houden aan haar eigen plan om kort na de Grand Prix van Italië keuzes te maken.

“We willen niet te lang wachten, want dan loop je ook weer risico, terwijl het beter is om zekerheid te hebben”, meent Steiner, die er vrij zeker van is dat Haas ‘na Monza’ knopen door zal hakken.

“Dat is ook goed voor het team, omdat je je dan op volgend jaar, de auto en de performance kan richten”, voert de teambaas van de Amerikaanse formatie nog aan.

Momenteel komen Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez voor Haas uit. Het aanblijven van Grosjean lijkt vrij zeker, maar de toekomst van Gutiérrez lijkt nog niet gegarandeerd.

Formula One World Championship 2016, Round 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Friday 1 July 2016 - L to R): Guenther Steiner (ITA) Haas F1 Team Prinicipal with Esteban Gutierrez (MEX) Haas F1 Team.

Steiner met Haas-coureur Gutiérrez.

Andere coureurs die met Haas in verband zijn gebracht, zijn Ferrari-talent en Haas-testrijder  Charles Leclerc en, door Braziliaanse media, Sauber-coureur Felipe Nasr.

Renault-coureur Kevin Magnussen, die nog geen deal heeft voor 2017, stond voor Haas voor 2016 voor Grosjean ging overigens ook hoog op het lijstje van de Amerikaanse renstal.

De Amerikaan Alexander Rossi wordt door ESPN verder al logische kandidaat genoemd, zowel door zijn nationaliteit als door het feit dat hij eerder dit jaar in de Indycars de Indy 500 won.

Rossi combineert racen in de Indycars met een rol als testrijder bij Manor, waar hij in 2015 vijf races voor reed. Hij zei eerder deze zomer ‘nee’ toen Manor hem vroeg voor de rest van 2016 in te stappen.