*

Rossi: ‘Heb opties in Indycar én Formule 1’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

5 augustus 2016 13:29

Rossi: ‘Heb opties in Indycar én Formule 1’
Sutton Images

Alexander Rossi zit naar eigen zeggen niet verlegen om werk in 2017. De Amerikaan verklaart opties te hebben in zowel de Formule 1 als de Indycars.

Alexander Rossi keert volgend jaar graag terug op de Formule 1-grid, maar ook een langer verblijf in Amerika ziet hij zeker zitten. En voor 2017 heeft hij naar eigen zeggen voldoende opties.

“Ik zou in zowel de Formule 1 als in de Indycars actief kunnen blijven”, vertelt Rossi aan Autosport.com. “Ik praat met Manor over een racezitje, maar er heeft zich nog een team bij ons gemeld en ook dat is een interessante partij.”

“Bovendien zijn er kansen om te blijven rijden in de Indycar, al kan ik daar niet teveel over uitweiden. Ik kan echter wel zeggen dat mijn huidige werkrelatie met het Andretti-team zeer goed is. De neuzen staan allemaal dezelfde kant op en iedereen ziet een langere samenwerking zitten.”

Aanbieding Manor
Alexander Rossi combineert dit seizoen zijn functie als full-time Indycar-coureur met zijn werkzaamheden als reservecoureur voor het Formule 1-team van Manor. Dat laatste heeft echter niet veel om het lijf, al is hem naar eigen zeggen wel het stoeltje van Rio Haryanto geboden voor het tweede deel van het seizoen.

Rossi stond contractueel bovenaan de lijst om in te springen mocht er gedurende het seizoen een plekje vrij komen. En omdat Rio Haryanto er bij Manor inmiddels weinig warmpjes bij zit, heeft het team Rossi in Hongarije daadwerkelijk het stoeltje van Haryanto aangeboden. De Indy 500-winnaar van dit jaar heeft dat bod echter naast zich neergelegd, omdat hij zijn Indycar-verplichtingen wil blijven nakomen in 2016.