Lewis Hamilton mag de laatste race van het seizoen aanvangen vanaf poleposition. De Brit stond in Duitsland voor het laatst op de eerste startplek en is dan ook blij dat het vandaag weer eens gelukt is: ”We geven nooit op.”

Hamilton was in de eerste run van Q3 met ruim drie tienden te sterk voor Max Verstappen. Vooral in de laatste sector was de Mercedes zeer snel. In de tweede en laatste run werd het niet veel spannender, al kwam Valtteri Bottas op iets minder dan twee tienden nog in de buurt van de tijd van de zesvoudig wereldkampioen.

”Het is een lange klus geweest om weer op pole te komen”, zegt Hamilton na afloop van de kwalificatie. ”Gisteren was wisselvallig. We geven nooit op, we stoppen nooit met werken en zoeken altijd naar de extra milliseconden. Er is altijd ruimte voor verbetering. We zijn dit jaar als team gegroeid, maar ik ben ook als coureur gegroeid. Ik ben blij dat we het seizoen eindigen met de poleposition”, aldus de Brit, die verwacht dat Mercedes in de race sterker zal zijn dan Red Bull. ”We lijken er beter voor te staan, maar ik kijk uit naar het gevecht met Verstappen”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images

Bottas start laatste
Valtteri Bottas wist van tevoren al dat er niet veel te winnen viel tijdens de kwalificatie, omdat hij vanwege het vervangen van motoronderdelen een gridstraf heeft gekregen en daardoor vanaf de laatste plaats zal starten. Desondanks reed de Fin mee en snoepte de tweede tijd weg van Max Verstappen, al zal de Nederlander daar niets van voelen. ”Als een team is dit een sterke dag geweest. Het voelde vandaag niet zo goed als gisteren, ik gleed wat meer. Lewis was sneller, maar ik start toch wel laatste met mijn gridstraf van iets van veertig plaatsen”, grapt Bottas.

Hoewel de Fin dus vanaf de laatste plaats zal starten ziet de Fin wel kansen op het podium. ”Ik denk het wel. Op de zondag zijn we beter dan de zaterdag. Ik zal mijn best doen”, aldus Bottas.

Foto: Motorsport Images