McLaren-coureur Lewis Hamilton was vandaag in beide vrije trainingen de snelste man op de baan. De Engelsman put hier vertrouwen uit, maar houdt ook een slag om de arm.

“Het geeft me een geweldig gevoel om het weekend op zo’n goede manier te beginnen”, is de logische eerste reactie van de dagsnelste. “Gezien de hoeveelheid brandstof waarmee we reden, lijkt de auto het hier goed te doen.”

“Maar we mogen toch niet teveel conclusies aan deze vrijdag verbinden”, benadrukt Hamilton. “Misschien zijn de omstandigheden op de baan morgen wel heel anders, terwijl de temperatuur ook erg kan verschillen”, noemt hij wat voorbeelden die hem nopen om voorzichtig te zijn. “Dat gezegd hebbende, denk ik wel dat we hier waarschijnlijk net zo snel kunnen zijn als in Duitsland.”

Hamilton – die in Duitsland zoals bekend wist te winnen – is tenslotte nog lovend over de technici op de McLaren-fabriek in Woking: “De jongens hebben keihard gewerkt. We hebben dit weekend een aantal nieuwe onderdelen op onze auto en iedereen heeft geweldig werk geleverd door deze op zo’n korte termijn af te hebben.”

Hamiltons teamgenoot Jenson Button kwam vandaag net iets tekort ten opzichte van zijn makker, al deed hij het met een vijfde en derde plaats alsnog niet onaardig. “Het was in ieder geval een probleemloze dag, en dat is natuurlijk prettig”, zegt de coureur die de laatste twee races de finishvlag niet zag.

“We hebben flink wat goede runs kunnen maken en nuttig werk gedaan wat de set-up betreft, dus het was een goede dag en ik ben tevreden over hoe de auto het hier doet.”

“Ik denk dat we hier competitief kunnen zijn als het ons lukt de puntjes op de ‘i’ te zetten”, vervolgt Button. “Ik was namelijk de snelste coureur in de eerste sector, terwijl Lewis het snelst was in sector nummer drie. Als we dat met elkaar kunnen verenigen, staan we er goed voor.”