*

Hamilton breekt lans voor Silverstone: ‘De essentie van de Formule 1’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

8 juli 2019 09:52

Hamilton breekt lans voor Silverstone: ‘De essentie van de Formule 1’
Motorsport Images

Met de Britse Grand Prix op het programma dit weekend zal de discussie over de plek op de kalender weer aangewakkerd worden. Silverstone heeft nog geen nieuwe overeenkomst maar kan rekenen op de steun van wereldkampioen Lewis Hamilton.

De Brit ziet zijn thuisrace als de belangrijkste van het jaar: “Van alle races is dit het evenement waar ik het meest naar uitkijk en het meeste plezier aan beleef”, zegt Hamilton in gesprek met Sky Sports. F1-eigenaar Liberty Media gaat prat op races met veel historie en grote aanloop van supporters, de reden dat bijvoorbeeld Zandvoort volgend jaar een Grand Prix mag organiseren. Maar er gaan ook geluiden op om een straatrace in Londen te organiseren.

Zullen we weer een crowdsurfende Hamilton zien dit weekend? Foto: Motorsport Images

Lees ook: Hint Hamilton naar Zandvoort? ‘Je kan voorspellen dat het niet gaat werken, ook al komen er veel fans’

“Maar dit is het ultieme circuit”, betoogt Hamilton. “Dit is een GP die we nooit moeten verliezen. Als dat gebeurt verliest de Formule 1 zijn essentie.” Engeland organiseerde in 1950 de eerste Formule 1-race, Silverstone is sindsdien 52 keer de plek van de Britse GP geweest. Alleen Monaco en Monza hielden er meer. De gedachte dat Silverstone van de kalender zou verdwijnen, is één waar Hamilton zich niet bij wil neerleggen.

“Niet zolang ik race, ik zal er voor vechten. Silverstone heeft de grootste aantallen toeschouwers van het seizoen, ik laat dat niet gebeuren. We moeten er voor strijden”, besluit vijfvoudig winnaar Hamilton.