Lewis Hamilton vindt zijn huidige teamgenoot Jenson Button de beste partner die hij ooit heeft gehad bij McLaren. De beide Engelsen zijn inmiddels al aan hun tweede seizoen als teamgenoten bezig.

Toen Hamilton in 2007 debuteerde, was de Spanjaard Fernando Alonso zijn teamgenoot. Het boterde niet bepaald tussen regerend wereldkampioen Alonso en zijn jongere teamgenoot, waarna Alonso – om een lang verhaal kort te maken – na een jaar alweer terugkeerde naar Renault en Hamilton gezelschap kreeg van de Fin Heikki Kovalainen.

Na twee seizoenen ruilde McLaren Kovalainen – die Hamilton nooit echt onder druk kon zetten – vervolgens in voor Button, die in 2009 de titel had gepakt met Brawn GP en in 2010 dus als regerend wereldkampioen aantrad bij de renstal uit Woking.

Velen vroegen zich af of het wel goed zou gaan tussen de twee Britten, maar het duo bleek al snel goed met elkaar over weg te kunnen en Hamilton en Button lijken – ondanks dat ze elkaar op de baan altijd fel maar sportief bestrijden – zelfs echte maatjes te zijn.

Vandaar dat Hamilton in The Sun mooie woorden paraat heeft voor zijn makker: “Jenson is in zijn totaliteit absoluut de beste tegen wie ik het bij McLaren heb opgenomen”, zegt hij.

“Hoe goed je bent als coureur, is namelijk niet alleen afhankelijk van je snelheid”, legt de Engelsman uit. “Het gaat ook om hoe je je binnen het team etaleert. Je persoonlijkheid, de feedback die je geeft en de manier waarop je reageert als je wint of verliest, het speelt allemaal mee.”