Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton wil nog niet denken aan stoppen en zou liever zijn contract verlengen. De Brit verklapt dat hij aan contractverlenging heeft gedacht en wil nog niet op korte termijn stoppen met de Formule 1.

Hamilton rijdt al sinds 2013 voor Mercedes en dat bleek een succesvolle samenwerking: de Brit veroverde samen met Mercedes zes wereldtitels en domineerde de afgelopen jaren in de Formule 1. Dit seizoen vallen de prestaties van Mercedes wat tegen, al is er een stijgende lijn te zien bij het team uit Brackley.

De prestaties van Mercedes zorgen voor de nodige twijfels over de toekomst van de 37-jarige Hamilton, wiens contract tot en met 2023 loopt. Onlangs gaf Mercedes-teambaas Toto Wolff al aan dat het erop lijkt dat Hamilton langer door wil gaan, nu bevestigt de Brit zelf dat hij daar eerder aan denkt dan aan stoppen.

Lees ook: Lewis Hamilton doet boekje open over eerste minuten na ontknoping in Abu Dhabi

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet heb gedacht aan een contractverlenging”, zegt Hamilton in een uitgebreid interview met Vanity Fair. “Ik ben nog steeds bezig met deze missie, ik hou nog steeds van racen, ik word er nog steeds door uitgedaagd. Dus ik heb niet echt het gevoel dat ik het op korte termijn moet opgeven”, aldus de Brit.

Het is voor Hamilton zelfs een belediging dat hij wordt aangezien als iemand die zou weglopen van een strijd. “Maar nogmaals, dat is wat zij zouden doen. Ik zit anders in elkaar. Ik ben hiervoor gemaakt. Het helpt me eraan herinneren dat mensen me nog steeds niet kennen, zelfs niet na al die jaren. Mensen weten het nog steeds niet. Dus, oké, ik zal wel weer het tegendeel bewijzen”, besluit de zevenvoudig wereldkampioen.