*

Nieuws

Hamilton: ‘Dit was een leuke race, het leek wel karten’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Hamilton: ‘Dit was een leuke race, het leek wel karten’

Lewis Hamilton heeft, hoewel hij het podium net niet haalde, genoten van de inhaalrace die hij in Brazilië heeft gereden. De Brit knokte zich van de twintigste naar de vierde plek.

“Het was leuk, het deed me denken aan mijn tijd in de karts, toen ik ook vaak achteraan moest beginnen”, vertelt Hamilton Sky Sports F1. In dit geval had Hamiton dat te ‘danken’ aan een fout in de kwalificatie van zaterdag, waarin hij crashte en geen tijd kon neerzetten. “Ik heb het toen zelf verpest, waardoor ik mezelf in de slechtst mogelijke uitgangspositie had gebracht.”

“Als ik van pole was vertrokken, had ik deze race gewonnen”, is Hamilton stellig. “Mijn pace was daar goed genoeg voor. Ik heb het mezelf echter moeilijk gemaakt, maar toen ik vanochtend opstond, vertelde ik mezelf al dat dit een goede kans zou zijn om de fout van zaterdag goed te maken.”

Hamilton haalt Pérez in.

“Ik wilde het team trots maken en alsnog zoveel mogelijk punten pakken. Ik deed daarom mijn uiterste best nog derde te worden, maar op het eind waren mijn banden gewoon op. Ik heb echter genoten van deze race en al het duelleren. Hopelijk heb ik iedereen zo kunnen laten zien dat ik het heilige vuur nog heb, in mijn hart nog jong ben en ik als coureur nog heel veel races mee kan.”

Na de teleurstelling van zaterdag, noemt Hamilton zijn zondag samenvattend dan ook ‘een positieve dag’. “Ik ben heel dankbaar dat ik nog vierde ben geworden. Ik ben daar happy mee.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes