Lewis Hamilton zegt dat het seizoen 2019 het beste jaar uit zijn carrière is geweest. Volgens de Brit was de Mercedes aan het begin van dit seizoen ‘belabberd’ om te besturen maar waren desondanks de kwalificaties van het team ‘nog steeds goed’ en was dit seizoen ‘net zo goed’ als vorig seizoen.

Hamilton won in de eerste twaalf races al acht keer en stevende zo al snel af op zijn zesde wereldtitel, die hij in Amerika veroverde. Mercedes werd daarnaast voor de zesde keer op rij tot kampioen gekroond in het constructeurskampioenschap. Volgens Hamilton was dit het beste seizoen uit zijn carrière, al was de Mercedes aan het begin van het seizoen nog niet zo goed volgens de Brit.

”Aan het begin van het seizoen was de auto belabberd om te besturen”, zei Hamilton tijdens het FIA Prize Gala in Parijs, waar hij zijn trofee in ontvangst nam. ”Het zag er bij de testdagen niet zo heel goed uit. We konden het niet echt laten werken, dat kwam pas op de laatste dag. Toen hadden we bij de eerste race al een geweldig resultaat”, aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Foto: Motorsport Images

‘Kwalificaties nog steeds goed’
Uiteindelijk won Hamilton elf van de 21 races en sloot hij het seizoen af met een dominante zege in Abu Dhabi, waar hij vanaf de poleposition naar de overwinning reed en met nog twee ronden te gaan de snelste rondetijd noteerde. ”Het is een goed jaar geweest. Ik zou zelfs zeggen dat dit het beste jaar uit mijn carrière is geweest”, aldus Hamilton.

”Het hele seizoen was net zo goed als vorig seizoen”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com. ”De kwalificaties waren dit jaar niet zo sterk, maar ik kwalificeerde nog wel regelmatig op de eerste rij of topdrie en stond tussen de Ferrari’s toen ze ineens 30 pk meer hadden. De kwalificaties waren dus nog steeds wel goed, maar de auto was lastiger te besturen. De races waren dus net zo sterk als vorig jaar”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images