Lewis Hamilton vindt dat Red Bull-adviseur Helmut Marko onzin verkoopt. Hamilton reageert hiermee op de uitspraak van Marko waarin hij zegt dat Mercedes, in tegenstelling tot Red Bull, een duidelijke nummer één en twee in het team heeft.

“Wij krijgen een gelijke behandeling”, benadrukt Hamilton. “Marko praat echt onzin. Zij zijn het team met een duidelijk één en twee. Dat is altijd al zo geweest. Daarom hebben ze ook altijd zoveel problemen. Ik wil niet bevoordeeld worden in een team. Rosberg en ik worden gelijk behandeld, zoals het hoort.”

“Neem nou de situatie in Maleisië”, legt Hamilton uit. “Ik reed op plaats drie en omdat Ross Brawn het een beter idee vond om ons niet meer te laten vechten in verband met benzine, hebben we ons keurig aan de teamorder gehouden. Anders hadden we mogen vechten voor de plaats, zonder risico’s uiteraard.”

Hamilton vervolgt: “Op het podium heb ik gezegd dat Rosberg de beker verdiend had. Dat meen ik oprecht. Ik wil gewoon eerlijk winnen, maar het team is ook belangrijk. Rosberg en ik hebben dan ook veel respect voor elkaar.”