Het was dit weekend één groot Hamilton-feest op Silverstone. De regerend kampioen rondt het met zijn derde thuisoverwinning op rij in stijl af. Nico Rosberg finisht als tweede, maar een tijdstraf van tien seconden werpt hem terug tot P3.

Lewis Hamilton mocht zich dan het hele weekend al goed voelen op en om Silverstone, de hoosbui vlak voor de start deed hem de schrik om het hart slaan: “Ik dacht ‘dat meen je toch niet!’ Dergelijke omstandigheden maken het zoveel moeilijker voor iedereen. Ik kon bijvoorbeeld de safety car amper zien, waardoor ik mijn auto bijna in dat ding parkeerde.”

Hamilton wist de Mercedes van Mayländer echter te ontwijken, en vanaf dat moment voelde hij zich als een vis in het water: “De auto deed het geweldig op de natte baan en daar hebben natuurlijk de teamleden een belangrijk aandeel in. Ze hebben dit weekend sowieso weer briljant werk geleverd, waarvoor enorm veel dank.”

“En dan het publiek”, vervolgt Hamilton. “Waar komen al die gepassioneerde fans vandaan? Volgens mij kan dit alleen in Engeland. Zelfs een fikse regenbui kan hun enthousiasme niet temperen. Dit overtreft al mijn dromen. Ook al kwam ik daar pas later in mijn carrière achter, ook dit is waar je het allemaal voor doet.”

Rosberg
Nico Rosberg was het hele weekend de overtuigende nummer twee, maar altijd op gepaste afstand van Hamilton. Zo ook tijdens de race, al moest hij wel even afrekenen met Max Verstappen. “Het gevecht met Max was hartstikke leuk”, aldus Rosberg. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk wist ik hem buitenom te passeren.”

Even leek het er op dat Verstappen terug kon komen, toen Rosberg problemen met zijn versnellingsbak kreeg: “Ik dacht even dat ik de strijd moest staken, zo serieus waren de problemen van aard, maar uiteindelijk wist ik ze op te lossen.” Daarbij kreeg de Duitser echter wel verbale hulp van het team, iets wat volgens de reglementen onder die omstandigheden niet is toegestaan. Enkele uren na de race legt de raceleiding Rosberg dan ook een tijdstraf op van tien seconden, waardoor hij terugvalt tot P3, achter Max Verstappen.

Over het optreden van Hamilton is Rosberg duidelijk: “Lewis heeft het weekend beter gedaan dan ik, dus hij verdient deze overwinning.” Rosberg voelde zich overigens, ondanks wat boegeroep her en der, gesteund door het Britse publiek: “Het is niet gek dat ze hier vooral voor Lewis juichen, maar de meeste fans juichten ook voor mij. Dat maakt dit publiek tot het beste publiek ter wereld. Bedankt daarvoor.”