*

Hamilton en Vettel hopen op ‘gelijkwaardig’ titelduel

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Hamilton en Vettel hopen op ‘gelijkwaardig’ titelduel
Sutton Images

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zouden het geweldig vinden als ze dit jaar, met grotendeels gelijkwaardige auto’s, met elkaar om de titel kunnen vechten.

“Ik heb enorm veel respect voor Lewis. Hij heeft bewezen één van de snelste coureurs op de grid te zijn en ik zou heel graag een felle strijd met hem uitvechten”, zegt Vettel, die na zijn zege in de seizoensopener van zondag de kampioenschapsleider is.

Voor Vettel is het de eerste keer sinds eind 2013, toen hij met Red Bull voor de vierde keer op rij wereldkampioen werd, dat hij weer bovenaan in het kampioenschap staat. De afgelopen twee seizoenen, met Ferrari, kon hij geen vuist maken in de titelstrijd.

“Maar nu lijkt het erop dat we gelijkwaardig materiaal hebben”, zegt een gelukkige Vettel. “Hopelijk blijft dat zo. Hoe het verder loopt, zien we dan wel, maar het zou uiteraard super leuk zijn om mee te doen om zeges en het is altijd top om tegen de beste coureurs in de sport te racen.”

Respect alom, vooralsnog, tussen Hamilton en Vettel.

Hamilton
Mercedes-coureur Hamilton is het daar roerend mee eens, vertelt hij. “Dat is ook waar het in de Formule 1 om draait: strijd tussen de beste coureurs. Als coureur maakt dat je zelf ook alleen maar beter, want je moet harder werken en de lat hoger leggen. Ik verheug me daar op.”

“Het is sowieso een voorrecht geweest de laatste jaren al tegen Sebastian te rijden, gezien wat hij heeft bereikt in zijn carrière. Ik heb net zozeer enorm veel respect voor hem”, zegt de kampioen van 2008, 2014 en 2015.

Net als Vettel is ook Hamilton er blij mee ‘dat we nu eindelijk echt tegen elkaar kunnen racen’. “Het zou nog beter zijn als we ook auto’s zouden hebben waarmee je dicht op elkaar kan rijden en kan knokken, maar ik denk wel dat onze bolides qua pace redelijk hetzelfde zijn. Dat betekent dat ons, bij Mercedes, dit jaar een erg, erg zware rit wacht.”

Felicitaties van Hamilton aan winnaar en kampioenschapsleider Vettel.

‘Had kunnen winnen’
Dat gezegd hebbende, denkt Hamilton wel dat Mercedes Ferrari kan verslaan. “Daar ben ik zeker van, maar het is dus wel goed om ze ook vooraan te zien. Dat is erg mooi voor de sport.”

“Ik had ook de race in Australië al kunnen winnen, maar bepaalde dingen gingen niet zo goed als ze horen te gaan”, zegt Hamilton, die niet in detail wil treden, maar wél het omgaan met de banden als belangrijk verbeterpunt voor Mercedes noemt: “Daar moeten we aan werken, want daar verliezen we nu op. We krijgen dat echter zeker voor elkaar.”