*

Hamilton extatisch na recordzege: ‘Voor het thuispubliek en familie, het is een eer’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

14 juli 2019 17:04

Hamilton extatisch na recordzege: ‘Voor het thuispubliek en familie, het is een eer’

Extatisch. Beter kan de gemoedstoestand van Lewis Hamilton na zijn winst op Silverstone niet genoemd worden. “Ik buiten adem, ik ben zo trots dat ik heb kunnen winnen. Voor het thuispubliek, mijn familie is hier en natuurlijk team!”

Hamilton pakte de winst tijdens een safety car-situatie, Bottas was al gepit en Hamilton kwam dus voor zijn teamgenoot de baan op. “Ik had het niet zonder het team kunnen doen, iedereen in de fabriek en hun families. Iedereen is zo toegewijd. En als ik het over het team heb, heb ik het over 2000 mensen. Ik ben maar een klein onderdeeltje.”

Met zijn overwinning is Lewis Hamilton nu alleen recordhouder, zes keer won hij de Britse GP. “Het is een eer. Ik zie al die vlaggen, elke ronde weer. En elk jaar zie ik ze weer. Dat waardeer ik, daar raak je nooit aan gewend. Ik hoop dat jullie het mooi hebben gehad.”

Lees ook: Hamilton wint enerverende Britse GP

Foto: Motorsport Images

Bottas beteutert
“ik weet niet wat ik moet zeggen, de felicitaties voor Lewis uiteraard. Hij pakte me tijdens de safety car-situatie, ik moest daarna nog een keer naar binnen dus toen was het wel beslist”, treurt de Fin.

“De snelheid was goed, dat biedt perspectief. Ik was gisteren de snelste coureur op de baan en ook vandaag ging het goed. Het was een mooi gevecht, ik geef niet op. Het is nog niet voorbij.”

Foto: Motorsport Images